Нарада для завідувачів районних (міських, територіальних) методичних кабінетів (центрів)

2016-06-15

15 червня 2016 року завідувачка ММК Виноградова Ж.Г. взяла участь в інструктивно-методичній нараді з питань підготовки робочих навчальних планів ЗНЗ на 2016/2017 навчальний рік, перспективного планування підвищення кваліфікації педагогічних працівників та керівників закладів освіти, а також питання щодо організації діяльності районних (міських) методичних кабінетів (центрів) з дослідно-експериментальної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.

Питання про формування робочих навчальних планів на наступний 2016/2017 навчальний рік обговорювались на підставі листа МОН України «Про структуру 2016/2017 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів»від 09.06.2016№ 1/9-296.

Працівники структурних підрозділів інституту - Свінковська С.А., завідувач науково-методичного центру української мови та літератури, українознавства, Котенко О.М., завідувач НМЛ історії, правознавства та громадянської освіти, Юрченко Т.В.,завідувач науково-методичного центу іноземних мов, Риба О.В., завідувач НМЛ мов та літератур національних меншин, - поінформували учасників про навчально-методичне забезпечення викладання предметів у 2016/2017 н.р., ведення поточного, тематичного і підсумкового оцінювання, оформлення записів у класних журналах.

Айрікян Г.С., завідувач НМЛ управлінської діяльності та координації роботи РМК/ММК кафедри менеджменту і розвитку освіти ООІУВ, здійснила кількісний та якісний аналіз експериментальної роботи в області з управлінських питань, презентувала алгоритм проведення методичного аналізу роботи з цього напряму, надала коментарі щодо реалізації цільових та організаційних функцій методичних кабінетів через управлінські технології та методичний супровід інноваційної, науково-дослідної та експериментальної діяльності в закладах освіти області. Розглянула один з важливих напрямів діяльності методичних кабінетів, зокрема: трансформування наукових ідей у педагогічну практику, науково-методична підтримка інноваційної діяльності в освітній галузі, наукові пошуки та експериментальна робота, яку проводять педагогічні працівники навчальних закладів району (міста).

З метою побудови індивідуальної парадигми підвищення професійної майстерності керівників ЗНЗ, у якій важливе місце належить курсам підвищення кваліфікації, було представлено розроблений кафедрою менеджменту і розвитку освіти перспективний план-графік проходження курсів підвищення кваліфікації керівників ЗНЗ на 5 років, що дає можливість чітко спланувати у міжкурсовий період відповідно до особистісних потреб програму професійного зростання кожного керівника.

Керівники методичних служб області висловили побажання щодо подальшої взаємодії та співпраці в розробці єдиних підходів та рекомендацій щодо вирішення професійних питань.

Кiлькiсть переглядiв: 262

Коментарi