Професійне змагання кращих педагогів області завершилося

2015-12-18

З метою виявлення та підтримки творчо працюючих вчителів, популяризації і впровадження інноваційних навчально-виховних технологій з 14 по 18 грудня 2015 року в області пройшов ІІ (обласний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016» з таких номінацій: «Англійська мова», «Захист Вітчизни», «Історія», «Математика».

У конкурсі взяли участь 37 педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів з 21 територіальної одиниці області. Місто Южне представляла вчитель англійської мови Авторської школи М.П.Гузика Лихогляд Олена Юріївна.

Конкурсантів та членів журі приймали учнівські та педагогічні колективи міста Одеси: спеціалізована школа № 121 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов; спеціалізована школа № 117 І-ІІІ ступенів; гімназія № 4; навчально-виховний комплекс «Гімназія № 7 – спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням англійської мови» Одеської міської ради.

У ІІ (обласному) турі конкурсу було проведено психолого-педагогічне та фахове тестування, відкритий урок, майстер-клас, захист творчого завдання (підготовка та реалізація освітнього проекту). Також членами журі оцінювалася наявність Інтернет- ресурсу учасника.

За умовами конкурсу фахові журі в кожній номінації вивчали та оцінювали знання конкурсантами інноваційних навчальних технологій, вклад педагога в розвиток навчально-матеріальної бази з предмета, конкурсний урок, вміння працювати над виконанням навчальної програми, бачити перспективу використання та формування навчального плану з позицій шкільної практики. Особливу увагу було приділено доцільному й коректному використанню на уроках інформаційно-комунікаційних технологій та вимогам до Інтернет-ресурсів учителів.

Учасники конкурсу показали власні методичні напрацювання у реалізації компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі, достатній та високий рівень володіння інноваційними технологіями, продемонстрували уміння використання ІКТ, проектних, інтерактивних, інформаційно-комунікаційних методик у процесі роботи з учнями.

Тестування з фаху, педагогіки і психології, захист творчого завдання та проведення майстер-класів засвідчили про високий рівень фахової підготовки вчителів навчальних закладів, вміння встановлювати міжпредметні зв’язки, добрі знання сучасних технологій навчання, які сприяють духовному та інтелектуальному зростанню особистості.

Лихогляд О.Ю. посіла серед 13 учасників в номінації «Англійська мова» почесне ІV місце.

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації від 18.12.2015 № 360/ОД переможці були відзначені дипломами, а почесними грамотами - усі учасники обласного етапу Конкурсу.

Кiлькiсть переглядiв: 159

Коментарi