Всеукраїнський дитячий Форум «Діти змінюють світ»

2016-06-01

До Дня захисту дітей 1-2 червня 2016 року в місті Києві на території Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» за участю Президента України Петра Порошенка відбувся Всеукраїнський дитячий Форум «Діти змінюють світ», учасником якого став Готовкін Петро, учень НВК ім. В. Чорновола.

Організатори форуму – Міністерство освіти і науки спільно з Уповноваженим при Президентові України з прав дитини Миколою Кулебою. У форумі взяли участь понад 200 дітей – лідерів учнівського самоврядування та учнів-членів Малої академії наук України.

Основною метою Форуму є сприяння розвитку дитячих ініціатив, залучення дітей до суспільного життя. В рамках Форуму плануються:

- робота дітей в семи тематичних локаціях за темами: Як школа може навчити свободи? Як вчитель може допомогти учневі бути справжніми? Чи можна в школі навчитись дружби? Яку найважливішу мудрість має винесити школяр із Української школи? Як плекати творче мислення в школярів? Як може школа допомогти любити життя (бути проактивним і небайдужим)? Як школа може допомогти мені бути Українцем?;

- патріотичний флешмоб «Все буде добре»;

- участь дітей в інтерактивних просторах: науковому, медійному, мистецькому, літературному, ігровому та інших;

- майстер-класи, благодійний тематичний забіг, спортивні активності.

Заходи відбувалися за керівництва та безпосередньої участі студентів та працівників Української академії лідерства. Студенти академії провели для лідерів низку інтерактивних тренінгів, поділились досвідом роботи щодо реалізації соціальних ініціатив молоді в громадах. Старшокласники, в свою чергу розповіли про реалізовані проекти в школах, районах, області, поділитись новими ідеями, цікавими проектами.

Кiлькiсть переглядiв: 222

Коментарi